2012/10/28

Mominis Studio

Amióta a Balloon Aviator, az első androidos projektünk megjelent, szeretnék mobilra is fejleszteni, egy nyelvet azonban számomra hosszú idő megtanulni, vizuális alkat lévén jobban szeretem a grafikus dolgokat és a rapid game developmentet.

Nemrégiben sikerült beszereznem a Construct2-t, melyről korábban már szintén írtam, és egy lehetséges alternatíva html5 játékok készítéséhez, melyeket futtathatunk android alatt, most azonban egy újabb, könnyen kezelhető fejlesztőkörnyezettel találkoztam. Ez a Mominis Studio.

MIT TUD?
A Mominis tulajdonképp egy Game Maker, csupán androidra. Könnyűszerrel adhatunk hozzá új objektumokat, melyek grafikáit, viselkedési tulajdonságait beállítva már akár egy óra alatt is készíthetünk játékprogramot telefonra. Könnyen értelmezhető és megtanulható kezelőfelülettel rendelkezik, amely első ránézésre ugyan kicsit zsúfoltnak és zavarosnak tűnik, ha szánunk rá egy kis időt, könnyen belejövünk.
Az alábbi 10 perces videó egy egyszerű platform játék alapjait készíti el, remekül bemutatva, mennyire egyszerű is a használata.


Szerte az Interneten rengeteg egyéb oktató videót, tutorialt találunk, így csupán rajtunk múlik, mihez is kezdünk vele, már ameddig 2D-s határon belül mozog.
Magát a projektet valahol tesztelni is kell, de a Mominis Studio beépített emulátorral rendelkezik, így nem kell bajlódni egyéb emulátorok, SDK telepítésével sem. Amennyiben ez még sem elég, a Get2Mobile segítségével akár saját telefonunkon is kipróbálhatjuk a készülő művet.

Amennyiben összehoztunk valamit, a PlayScape rendszerében publikálhatjuk is, melynek több, mint 30 millió felhasználója van jelenleg. Az elkészült játékok oda-vissza kompatibilisek, így a korábban elkészített alkalmazásod futni fog újabb eszközökön is.

A PROGRAM BESZERZÉSE, ALKALMAZÁSFEJLESZTÉS
Amennyiben felkeltette érdeklődésed a program, a https://contest.mominis.com/the-mominis-studio.htm oldalon egy regisztrációt követően ingyenesen letöltheted.
Ha elakadnál, vagy nincs ötleted, hogy kezdj neki a alkalmazások fejlesztésének, a https://contest.mominis.com/video-tutorial.htm oldalon remek oktatóvideókat találsz amelyek egészen az alapoktól kezdve elmagyarázzák a lényegesebb momentumokat.
Ha a kezelés már tiszta, de nincs nyersanyagod, a https://contest.mominis.com/graphic-libraries.htm oldalról letölthető elemeket is bátran használhatod minden fontosabb kérdést pedig feltehetsz a fórumban, vagy elolvashatod a GYIK szekciót.
Arról, hogy mire is képes a program, a Példajátékok oldalon találni néhány alternatívát, de érdemes megnézni a Mominis profilját a Google Play áruházban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése