2012/06/10

Új design


A napokban elgondolkodtam kicsit a blogon, és rájöttem, hogy engem zavar a főoldalon látható bejegyzések sokasága. Előzőleg is olyan sablont szerettem volna, amelyben nem kell teljes bejegyzéseket átbogarászni, az általam használt sablon viszont erre nem adott lehetőséget. Kinézetének egyszerűsége, minimalizmusa miatt választottam. Valamint említették, hogy kissé zavaró, hogy "nincs lájk gombod". Személy szerint nem preferálom, és sok értelmét sem látom, de ha ez a blog negatívumának minősül, megoldom.

A MEGOLDÁS

A megoldás nagyon egyszerű. Kicsit átbogarásztam a sablonokat, és a dinamikus websablonok közt megtaláltam a megoldást a mostani design formájában. Elismerem, kissé fura, és még lesz vele némi munka, mire szép, egységes lesz (főleg a bejegyzések melletti képek miatt, mert jelenleg hol van, hol nincs, de rájöttem ennek a megoldására is).

A design során törekedtem arra, hogy hasonlítson jelenlegi portfóliómra, mind színvilágban, mind stílusban, remélem ezt sikerült elérni.

Ezzel a sablonnal a legutóbbi bejegyzés kiemelve, az azt megelőző négy kicsit kisebb formában, a régebbi bejegyzések pedig egymás alatt kaptak helyet. A bejegyzéseknek csak a címe és néhány sor látszik, így sokkal könnyebb lesz bogarászni a tartalmak közt.

Minden bejegyzés külön ablakban nyílik meg, és megosztható Google+, Facebook és Twitter rendszeren is.

Az egyetlen hátrány, hogy a képek ezentúl nem lightboxban nyílnak meg, csupán a böngészőben, de ezt orvosolandó, a nagyobb hely lehetőséget ad nagyobb képek használatára, így nem feltétlen lesz szükség, hogy külön megnyissuk őket.

Mindent összevetve remélem, az olvasók, látogatók tetszését is elnyeri az új kinézet. :)

5 megjegyzés:

  1. Szépek az új, dinamikus sablonok. Nekem 3 dolog nem tetszik bennük:

    1. A menüben megjelenik a többi dinamikus sablon is, tehát a látogató váltogathat. Ez még nem lenne baj, de ilyenkor (nálam legalábbis) gyakran csak egy hibaoldal jön be.

    2. Nincs se címkefelhő se archívum, amivel egy fontos navigációt veszít el a látogató.

    3. Nem lehet a régi módon, egyszerűen dobozokat kirakni, kicsit alakítani a kinézeten.

    VálaszTörlés
  2. +1. A komment doboz, amit a szóellenőrzéshez hoz fel, továbbra is rettenetes. Ez egyébként egy nagy kérdés, hogy mért nem csinálja meg a Blogger csapat, mert bízvást elmondhatjuk, hogy szánalmasan gagyi. Evvel a fő baj, hogy nem rutinos bloggeresek esetleg nem is tudnak kommentelni emiatt.

    VálaszTörlés
  3. Oldalt van archívum (3.) és címkefelhő (4.) is, a fekete sávban. :)
    A websablonokra viszont nincs ötletem, próbáltam korábban,de nálam működtek.

    VálaszTörlés
  4. És valóban! Remélhetőleg más szemfülesebb lesz, mint én. Egyébként ez alapból ott van, vagy te varázsoltad oda?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapból ott van. Amit változtattam, az a háttér és a kék szín a menüben és a dátumjelölőknél.

      Törlés