2012/05/22

Muse : Pikk-pakk weblap


A játékokról szóló bejegyzés után kicsit visszakanyarodnék a weboldalak világához. Már tizenegy-néhány éves korom óta tervezgettem "weboldalakat", akkor még a FrontPage nevű remekkel, mert hát könnyen hozzáférhető, és tudott annyit amennyit kellett.
Azóta váltottam és az Adobe cég Dreamveawer nevű programját használom.
Az egyetlen "baj" a programmal, hogy profiknak készült, és bár könnyű boldogulni vele, de mégsem az abszolút kezdők programja.
Az Adobe azonban gondolt azokra, akik annyira nem ásták bele magukat a weboldal építés világába, mégis szeretnének megjelenni egy saját, jól kinéző oldallal. Így született meg a Muse.

ADOBE MUSE
Gyakori a kezdők körében az e-oldal, gportál és hasonló oldalak létrehozása, amely ugyan enged saját oldalt, de azt egy sablonra építhetjük, cserélhetjük az elemeket, így kialakítva egy "dobozos" oldalt magunknak. Ha azonban egyedibb kinézetet szeretnénk, a Muze ideális választás lehet.
Lényegében egy olyan webfejlesztő szoftver, melyben komolyabb programozási tudás nélkül készíthetünk látványos, egyedi weboldalakat, pusztán elemek lepakolgatásával, könnyű-gyors kezelhetőséggel.
A beépített főoldalak, interaktív eszközök (pl. diavetítés), több, mint 400 webes betűtípus és egyéb látványos funkciók segítségével a Muze lényegesen egyszerűbbé teszi a professzionális webhelyek létrehozását.

SZOLGÁLTATÁSOK
Néhány lényegesebb szolgáltatás, melyet a Muse nyújt a felhasználóknak:

  • Oldaltérkép : Segítségével a weboldalak felépítése könnyen áttekinthető
  • Mester oldal : Az állandó elemek (pl. fejléc, menü, lábléc) elég, ha ezen az oldalon szerepelnek, a tartalom változhat.
  • Webes betűtípusok : A korábban említett Adobe Typekit szolgáltatás segítségével rengeteg betűtípust használhatunk
  • Képoptimalizálás : A Muse automatikusan beállítja a lehető legjobb megjelenést PNG és PSD képekhez.
  • Előre beépített betűtípusok : Könnyen kiválasztható, egységes betűtípusok, melyek CSS fájlban tárolódnak anélkül, hogy nekünk meg kéne azt írni.
  • Fix pozíciós objektumok : Könnyen rögzíthető bármely elem, ha azt szeretnénk, hogy mindig azon a helyen jelenjen meg, görgetéstől függetlenül.
  • Előnézet : Megnézhetjük, hogy is fest weboldalunk majd, sőt, akár meg is oszthatjuk másokkal. Ideális lehet, ha valaki véleményét szeretnénk kikérni, vagy netán megrendelőnek készül.
  • Gyors menüépítés : Egyszerű fogd és vidd módszerrel készíthetünk menüt.

És még sok más. A teljes lista megtekinthető az Adobe honlapján.

REFERENCIÁK
Íme néhány Adobe Muse programmal elkészített weboldal azoknak, akiket a leírás és a képek nem győznének meg.

BESZERZÉS
A program többféle módon beszerezhető. Egyéni előfizetésben havi $14.99-ért már elvihető, amennyiben 1 évre fizetünk. Ha egy-egy hónapra vásároljuk meg, az ár $24.99-ra ugrik.
Megvásárolható Creative Cloud tagsággal is, ez esetben 1 éves előfizetőként havi $49.99-t, havi újítás esetén pedig $74.99-t kóstál.
Egyszeri bevezető ajánlat keretében a CS3, CS4, CS5 és CS5.5 termékeket korábban megvásároló egyéni ügyfeleink havonta $29,99-t érhetik el a szolgáltatást.

Bővebb infók a programról az Adobe weboldalán találhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése