2012/11/30

Boldogabb karácsonyt


Ugyanezzel a címmel jelent meg ma az androbit.org oldalán egy cikk, amely úgy gondolom, a blog témáján kívül is sokakat érint, és úgy hiszem, közös érdekünk. Az én családom sem tartozik a túl tehetősek közé, szüleim és én is, ahol és amivel csak tud, igyekszik némi betevőhöz jutni. Mégsem panaszkodhatunk, és talán Te sem, hiszen vannak barátaid, telefonod, ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor valószínűleg Interneted is és még kitudja, milyen dolgok, amelyeket talán már értéknek sem neveznél, mert annyira az életed részévé vált. De vannak olyanok, akiknek még ez sem jut, így akaratlanul is segítséget kell, kérjenek. Nem az a legnagyobb gondjuk, hogy van-e Wifi, vagy sem, hogy most épp nem jön be a Facebook, vagy hogy melyik ruha állna jobban, hanem az, hogy egyáltalán tudnak-e enni, vagy lesz-e valahonnan ruhájuk.
Belegondoltál már, mi történne Veled, ha egyszer fordul a kocka, és Te magad is az ő sorstársuk leszel? Reménykednél a segítségben, hogy talán eljut az üzeneted valahova? Vagy tudnád, hogy úgysem foglalkoznak vele,mert nekik megvannak a dolgaik, és nem érdekük, hiszen idegenekről van szó.

Te magad is segíthetsz!


KIK ÁLLNAK MÖGÖTTE?
A Magyar Vöröskereszt szervezete és az Androbit.org informatikai oldal, akikről bővebben az alábbi linken olvashatsz, illetve alant megtalálod rövid bemutatkozásukat is.
Egy kis csapat vagyunk az internet hatalmas óceánjába. Nem kapunk ezért mi pénzt, nem keresünk vele semmit. Nem várunk el semmit cserébe. A hobbinkat megszállottság szintre emeltük, és így fejlesszük magunkat. A saját és mások tapasztalatait igényes cikkekben összefoglalva tájékoztatjuk az embereket. A csapat különböző életkorú fiatalokból épül fel. Mindannyian az informatika megszállottjai vagyunk. Szeretjük a szakmát, és a hozzá kapcsolódó dolgokat. Nincs microchip a fejünkben és nem laptoppal járunk WC-re. Tudjuk, hogy néz ki a fa, vagy egy madár, mert kijárunk az emberek közé is. Szeretjük a napfényt és tudjuk is, hogy mi az.
És Te magad is, hiszen akár már néhány kattintással is segíthetsz, ha pedig többet szeretnél tudni az akcióról, az Androbit.org oldalán megtalálod a bejegyzést.


MIT KELL TENNED?
Neked jóformán semmibe sem kerül,hiszen nincs más dolgod, mint az általad nem használt cuccaid, kinőtt ruháid, régi plüssjátékaid, vagy bármit, amit Te odaadnál annak, akinek szüksége lehet rá, egy kartondobozba rakod, ráírod a neved és az androbit.org címét és elküldöd a hozzád legközelebb lévő Vöröskereszt Irodába, vagy ezen bejegyzés megosztásával minél több emberhez, ismerőshöz, baráthoz/barátnőhöz eljuttatod ezt az üzenetet. A megosztás ingyen van!


Ez nem reklám, nem idióta Facebookos körlevél, vagy lájkgyűjtő akció, ez az Androbit.org és a Magyar Vöröskereszt közös akciója, melyhez Te is csatlakozhatsz, hogy együtt kívánhassunk szeretteink mellett

Boldogabb Karácsonyt a rászorulóknak!

Minden kedves megosztónak, adakozónak az akcióban résztvevő valamennyi embertársammal együtt nagyon szépen köszönöm, bízom benn, hogy a sok idiótaság és terjengő hamis üzenet mellett jut hely egy-egy ilyen üzenetnek is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése