2012/11/06

Extra Life

Hamarosan egy újabb verseny ér véget, meglepetésre azonban a szombaton megrendezésre került Jf.hu találkozón kaptam a hírt, egy hét hosszabbítás. Ritkán jön jobbkor egy ilyen alkalom.
A No More Cordons alapjai ugyan készen álltak az eredeti határidőre, de ez csak a fő játékmenetet illeti. Itt-ott kidolgozatlan, van még néhány nagyobbacska hibája is, és ami azt illeti, teljesen néma. Ezen szeretnék változtatni az elkövetkezendő hétben.

EXTRA LIFE

Sokat gondolkodtam, mihez kezdjek az extra héttel. Az eredeti terveknek megfelelően egy egységfejlesztést még szerettem volna bele, de kis gondolkodás után arra jutottam, az új feature helyett inkább a már meglévők finomhangolását helyezem előtérbe. Hiába, egy hét nem sok idő, és inkább legyen kevesebb, pontosabban és stabilabban, mintsem több esetleg hibásan működő funkció. Meg kell tanulni lemondani dolgokról...

Szeretném kijavítani a nagyobb hibákat. Épp tegnap érkezett egy jelentés, miszerint egyszerre több egységet is fel lehet venni, még akkor is, ha az előzőt nem raktam le. Azért ez nem kis hiba, de szerencsére tegnap estére már sikerült javítanom. Itt-ott játékegyensúllyal voltak/vannak problémák, ezen igyekszem kicsit finomítani.

NO MORE MUSIC
A nagyobb gond azonban a program jelenlegi teljes némasága. Kritikus pont ez nálam, hiszen a zeneszerkesztéshez/hangokhoz értek legkevésbé. Netről ingyenesen letölthető fájlokra vagyok utalva, melyekből nem mindig könnyű megtalálni a nekem megfelelőt úgy, hogy abból egységes összkép is kerüljön ki. Épp ezért a hét nagyobb részét valószínűleg az audiora fordítom. Erősen képes megdobni a játékélményt, ez nem vitás.

EGYEBEK

A hangok és a balanszolás mellett az eddig hiányzó apróságokat szeretném befejezni. Ilyen egy egyszerű tutorial is, melynek alapjait tegnap sikeresen elkészítettem. Emellett szeretnék rövidke, pár soros, szöveges átvezetőket, hogy némi története is legyen, ne csak pakolásszuk egységeinket a nagyvilágba. Szeretnék továbbá egy kicsit összeszedettebb értékelési rendszert is, legalábbis kicsit több statisztikai adatot a pályák végére, had örüljön a játékos, hogy "Levadásztam 95 tüntetőt 2 perc alatt!" :)
Többre nem hiszem, hogy lesz idő, de személy szerint már most örülök a rengeteg pozitív visszajelzésnek, konstruktív kritikáknak, melyeket kaptam mind az egyéb játékosok, mind a THX4Games részéről. Köszönöm mindenkinek.

HA MÁR THX4GAMES
És ha már szombat. Felmerült egy javaslat, miszerint esetleg írhatnánk arról, hogy is zajlott egy ilyen nevezés elkészítése, főleg annak tudatában, hogy a háttérből egy évek óta a szakmában lévő cég irányít minket kritikákkal, javaslatokkal, ötletekkel.
Gondolom senkit sem lep meg, a távolság miatt a fő médium a jf.hu portál, illetve kicsivel később email lett.
A versenykiírást, mint kiderült, eléggé félreértelmezte néhány projekt, ilyen az enyém, illetve, hogy mást is említsek, Ramoryan, Jövő héten forradalom című műve is. Ennek ellenére mindkettőnk játéka felkeltette a cég figyelmét, és szerencsére jöttek a jobbnál-jobb javaslatok.
Olyan dolgokra figyeltek fel, ami nekem talán eszembe sem jutott volna, de több szem többet lát alapon megkezdődött a közös alakítgatás. Általában egy egyszerűbb verzió alapos játszogatása után levont következtetéseket írták meg, melyekből igaz, ami igaz, nem mindet tartottam be, de igyekeztem a tanácsokat megfogadni és úgy alakítani a játékmenetet, hogy az Ő számukra is megfelelő legyen.
Így került be a Riot (a végső hullám) végét jelző szám is, az egységek életét kijelző hp bar, és még jó néhány apróság is, melyek mind jobbá tették a játékot.
Később emailen folytatódott a beszélgetés, itt már valamivel gyorsabban ment a kommunikáció. Itt merült fel egy esetleges személyes találkozás lehetősége is. Lévén, vidéki vagyok, ráadásul épp ünnepnapokra esett, nem volt könnyű megszervezni, de a szombaton megrendezésre került találkozó éppen kapóra jött.
Itt már személyesen tárgyalva, ötletelve sokkal közvetlenebbül zajlottak az események, és szerencsére megjelent Ramoryan is, így kisebb csoportba tömörülve, a találkozó egy részét a versenyprojektekre fordítva töltöttük (természetesen megfelelő mennyiségű, "komlótea" mellett :P ).

Jelenleg az érkező javaslatok beépítése, illetve a finomhangolás folyik, melyről a bejegyzés elején már írtam.
Egy program azonban sosem tökéletes, egy hét alatt pedig végképp nem lesz az, de ha már tetszik, és kellemes perceket szerez néhányotoknak, nekem megérte elkészíteni.

1 megjegyzés:

  1. "Felmerült egy javaslat, miszerint esetleg írhatnánk arról, hogy is zajlott egy ilyen nevezés elkészítése, főleg annak tudatában, hogy a háttérből egy évek óta a szakmában lévő cég irányít minket kritikákkal, javaslatokkal, ötletekkel."

    Na erről én semmit sem tudok... Ezt ki mondta, mikor?

    VálaszTörlés