2013/03/25

Köreim.net 2.0 - Helyzetjelentés

Korábban már írtam a Köreim.net oldalról, ezért az oldal bemutatásával nem is szeretném vesztegetni az időt. Aki még nem ismerné, ebben a bejegyzésben minden lényegesebb információt megtalál. A közelmúltban azonban egy teljes átépítésen esett át az oldal, és ez a procedúra már jó ideje tart, sajnos hosszabb ideig, mint terveztem, úgyhogy egy rövid helyzetjelentéssel, bemutatóval készültem, miben is lesz más, mint az előző verzió.

A JELENLEGI ÁLLAPOT
Az előző oldalt egy kicsit összecsapottnak éreztem. Nem találtam rossznak ugyan, de valamiért az motoszkált bennem, hogy tudok ennél jobbat is. Rengeteget gondolkodtam, mivel tehetném még jobbá, mit is szeretnék vele, és lassan körvonalazódtak az ötletek.

Az alap elképzelés egy jóval egyszerűbb, nagyobb képekkel operáló, látványosabb, mégis áttekinthetőbb oldal elkészítése volt, e-mellé pedig az azóta elért fejlődésem párosult, amelynek köszönhetően a megvalósítás is jóval egyszerűbb lett. Most valahogy így fest az oldal, már ami a kategóriák nézetet illeti:
A nagyobb képek mellett a leírás akkor érhető el, ha a kategória fölé visszük a kurzort. A kategória képére kattintva pedig az adott kategórián belül találjuk magunkat.
A kategóriák és az oldalak mellett kész az új beküldő oldal is. Szinte semmi sem változott, egy új mező jelent csupán meg, de erről majd a fejlesztések részben.
Alapjaiban véve működik a beküldés, a kategóriák nézet, illetve, ugyan kissé hiányosan, de az oldalak megjelenítése is.

ÚJÍTÁSOK
Mint említettem, szeretném az oldalt még fejlettebbé, még könnyebben kezelhetővé tenni, ezért számos, az előző verzióban elérhetetlen funkciót szeretnék beleépíteni.

Első körben bekerült néhány új kategória, melyeket a kapott visszajelzés alapján igyekeztem létrehozni, ezek az Alapítványok, az Életmód, az Oktatóanyagok, a Személyes és a Természet kategória.
A kategóriák nézet fölé elkészült egy gyors lista, amelyen minden kategória fel van tüntetve, így nem kell görgőzni, ha ki szeretnénk választani egy kategóriát.
Továbbá bekerült egy megosztás gomb is, amelyre kattintva rögtön megoszthatjuk Google+on az adott kategóriát, hasonlóan a körökhöz.
A feltöltés mellé került egy új mező, a Tagek. Ezzel néhány kulcsszót adhatunk meg oldalunkhoz, amelyek ugyan nem látszanak az oldal megjelenítésében, de a keresési találatok közt megjelenhet oldalunk.

Emellett számos apróbb javítást is végeztem az oldalon, de ezek szinte említésre sem méltók, mégis fontosak.

MIT SZERETNÉK MÉG?
Bár viszonylag sok dolog működik, sajnos munka még mindig több van vele, mint amennyi elkészült. Hiányzik a keresés, és a kiegészítő oldalak (kapcsolat, rólunk, szabályzat) oldalak mindegyike, bár ezek annyira még nem fontosak, de előbb-utóbb el kell készülniük.
A kategóriák címeinek megjelenését is javítani kell, hiszen még ékezet nélküliek, de szerencsére ezt sem lesz nehéz megoldani. Hiányzik egy főoldal is, amelyet még egyszerűbbé téve a látogató könnyedén el tudja dönteni, hogy feltölteni, vagy böngészni szeretne. Emellett pedig, bár apróság, az előző verzióban mégis megfeledkeztem róla, beépíteni a +1 gombot az oldalra.

Továbbá jól esne egy hideg söröcske is, kis baráti társasággal, de ezt legfeljebb az elkészülés örömére, amiről természetesen első kézből értesülhettek itt, minden egyéb változtatásról pedig a Köreim.net G+ oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése