2013/02/14

Valentin app

Valentin nap. Van, aki szereti, van, aki kevésbé, van, aki kifejezetten gyűlöli. Én magam sem csinálok túl nagy ügyet belőle, de remek alkalom, hogy valami aprósággal kedveskedjek barátnőmnek, vagy épp egy ehhez hasonló blogbejegyzést írjak. És remek alkalom az olyan alkalmi programokra, mint az Avocado.
AZ AVOCADO
Korábban is volt már szó róla, és sokan valószínűleg tudják is, hogy a mai web meghatározó elemei a közösségi oldalak, üzenősiteok, és hasonlók. Nehéz egyedi dolgot összehozni ezen a piacon, de néhány ex Google, Twitter és Youtube alkalmazott úgy gondolta, megpróbálkozik vele. Így született meg az Avocado.
Legegyszerűbben talán úgy foglalható össze, hogy egy 'privát közösségi oldal'. Ez most kissé furán hangzik,de hogy könnyebb legyen megérteni, képzeld el a Google+-t úgy, mintha csak egyetlen emberrel beszélhetnél. Egyetlennel, a számodra legfontosabbal. Nem kell kiválasztani, hogy neki szeretnél küldeni valami privát dolgot, mert úgyis ő kapja meg. Egy privát közeg, csak kettőtöknek.

REGISZTRÁCIÓ
Néhány nappal, talán egy héttel ezelőtt kaptam meg a meghívót barátnőmtől erre az alkalmazásra, és már itt megkaptam az első privát változtatást. Egy közös jelszó van, amit nekem nem küld el, szívszerelmemtől kell megkérdezni. Ezután egy egyszerű email címmel és a közös jelszóval már regisztrálhatunk is, és használhatjuk az alkalmazást. Számítógépen keresztül itt tudtok feliratkozni: https://avocado.io/ A mobil kliens pedig itt telepíthető droidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.avocado.android
itt pedig iPhonera: https://itunes.apple.com/us/app/avocado/id510134530?mt=8
Az alkalmazás bizonyos korlátok között ingyen használható, az Unlimited verzióra $19.99-et kell fizetnünk évente. Erről később még szó lesz.

MIT TUD?
A privát, szöveges csevegő alap, és természetesen képeket is tölthetünk fel, így ezzel nem is foglalkoznék túl sokat, azonban kapott néhány olyan szolgáltatást, amelyen látszik, hogy valóban párokra szabták.

Közös listákat hozhatunk létre, illetve egy közös naptárba megoszthatjuk egymással programjainkat, azokat az időpontokat, mikor valahol máshol vagyunk, melyről értesítést is beállíthatunk. Ez számomra különösen hasznos, mivel elég feledékeny vagyok, de itt mindig látom, épp hova ment Hölgyikém, és meddig nem zavarhatom. (Beírta a szülinapját is, mintha nem tudnám, csak azért, mert vagy két évbe telt megjegyezni. Cöcöcö.)

Gyors üzeneteket küldhetünk, amelyeket előre beállíthatunk, így egyetlen érintéssel elküldhetők. Ilyen pl. a "Most nem érek rá, hívj vissza később", "Hiányzol" stb, de magunk állíthatjuk be ezeket is.

Virtuálisan megölelhetjük, és megpuszilhatjuk kedvesünket, ez egy nehéz nap során, vagy ha épp távol van, kedves gesztus lehet. Az ölelés egy egyszerű gomb, a puszi viszont kicsit komolyabb. Egy képet választunk az illetőről, majd a képernyőt 'megpuszilva' egy aprócska ajaklenyomatot kap a fénykép, melyet elküldhetünk neki.

Egyedi hangulatjeleket hozhatunk létre fényképeinkből, így nem egy egyszerű smileyt küld el a program, hanem a smiley helyett az általunk előre beállított fényképet. Így párunk mindig az arcunkat látja, ha reagálunk valamire.

Apróságok ugyan, de látszik, hogy a készítők igyekeznek a párok kedvében járni.

AZ UNLIMITED
A korábban már említett fizetős verzióért $19.99-et kell fizetni évente. Ez tartalmaz néhány előnyt, melyek:

  • Korlátlan fotófeltöltés
  • Korlátlan listák
  • Prémium matricák a képekre (pl szivecske, csillag stb)
  • Kép hozzáadása webről
  • VIP hozzáférés új funkciókhoz
  • Kiemelt támogatás

MAGÁNVÉLEMÉNY
Személy szerint először én sem értettem, mi értelme, hiszen tudunk beszélgetni máshol is, küldhetek neki privát üzenetet G+on, vagy (már nem sokáig) de MSNen is. De a rövid használat után rájöttem, hogy az Avocadon tényleg egyszerűbb, hiszen nem kell kiválasztani, hogy neki szeretném küldeni, és nincs az a rizikó sem, hogy véletlenül másnak küldöm el. Nem mondom, hogy világmegváltó ötlet, de ha pároddal szeretnél beszélgetni, és esetleg ő távol van, egy megfelelő és aranyos alternatíva lehet.
Aki ünnepli a Valentin napot, annak Boldog Valentint kívánok, és kívánom, hogy töltsön egy különösen kellemes estét, vagy akár egy egész, különleges napot párjával, aki pedig nem, annak pedig azért szintén kellemes, békés és nyugodt napot kívánok, attól függetlenül, hogy most épp milyen nap van.

1 megjegyzés: